Da li volite čokoladu? Ja je obožavam, a najdraže su mi ćokoladne praline, kada zagrizem malo čokoladnono savršenstvo i osetim ukus slatkog iznenađenja. Marcipan, voće, nugat, karamela...
Na putovanjima mi se dešavalo da provedem sate u čokolateriji pokušavajući da se odlučim koje bih praline najradije probala.
Nedavno su se i kod nas pojavili kalupi za ove divne bombone, pa sam tako odlučila da pokušam da ih i sama napravim. I mogu vam reći da uopšte nije tako komplikovano.
Na pari rastopite omiljenu čokoladu sa malo ulja, četkicom premažete unutrašnjost kalupa rastopljenom čokoladom i ostavite 10 min u frižideru da se ohlade. Zatim ih napunie filom kojim želite i ponovo premažete čokoladom da bi ih zatvorili. Dva sata u frizideru i voilà gotove su.
Ovde mozete naći par dobrih recepata http://www.coolinarika.com/tag/cokoladne-praline/ kao i odličan video tutorijal za potpune početnike :) http://www.youtube.com/watch?v=kyiRVeeiaWk&noredirect=1 .
Moj savet vam je da se opustite i pustite mašti na volju, omiljena čokolada bela ili crena, punjena kesten pireom, kokos kremom, slatkom od šumskih jagoda (moje omiljene), špinovane narandže...
Uživajte!
Na putovanjima mi se dešavalo da provedem sate u čokolateriji pokušavajući da se odlučim koje bih praline najradije probala.
Nedavno su se i kod nas pojavili kalupi za ove divne bombone, pa sam tako odlučila da pokušam da ih i sama napravim. I mogu vam reći da uopšte nije tako komplikovano.
Na pari rastopite omiljenu čokoladu sa malo ulja, četkicom premažete unutrašnjost kalupa rastopljenom čokoladom i ostavite 10 min u frižideru da se ohlade. Zatim ih napunie filom kojim želite i ponovo premažete čokoladom da bi ih zatvorili. Dva sata u frizideru i voilà gotove su.
Ovde mozete naći par dobrih recepata http://www.coolinarika.com/tag/cokoladne-praline/ kao i odličan video tutorijal za potpune početnike :) http://www.youtube.com/watch?v=kyiRVeeiaWk&noredirect=1 .
Moj savet vam je da se opustite i pustite mašti na volju, omiljena čokolada bela ili crena, punjena kesten pireom, kokos kremom, slatkom od šumskih jagoda (moje omiljene), špinovane narandže...
Uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар